Cégünk idén ünnepli 15 éves jubileumát

Az RG Net Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 2005-ben alakult meg, a 2000-ben alapított RG Stúdió Kft-ből történő kiválás során. A kiválás célja nem az elszakadás volt, hanem a portfólió tisztítása, és a tevékenységek tudatos szétválasztása. Az RG Net átvette az RG Stúdió azon informatika feladatait, melyek nem illettek a webfejlesztés mellé és más szakmai tapasztalatokat, más szakembereket igényeltek. Ilyen feladatok voltak például a szoftverfejlesztés a rendszerüzemeltetés és a hálózatfejlesztés. Mivel az RG Net tulajdonosi köre átfedésben van az RG Stúdióéval, és az adott szakterületek szakembereit is átvette, így nem kellett mindent az alapokról kezdeni. Ez nem csak a szaktudásra, de az ügyfélkörre és márkanév bevezetettségére is vonatkozott. Az RG Net 2005 év eleji megalakulásától kezdődően dinamikus fejlődésnek indult.

A másfél évtizedes működés alatt a cég szolgáltatási területei tovább bővültek, a portfólió a leányvállalatok létrehozásával tisztult le. Jelenleg az RG Net fő tevékenysége az egyedi hardver-és szoftverfejlesztés, főként ipari alkalmazásokban. Ez adja a bevételek 95%-át. A profil tisztítás lehetőséget nyújtott arra, hogy napjainkra egy széleskörű tapasztalattal rendelkező hardver és szoftver fejlesztő cégként csak a fő tevékenységünkre koncentráljunk.

Tevékenységünket a fejlesztésen belül is specializáltuk, kifejezetten az ipar 4.0 rendszerek felé fordultunk, ezen a területen egy komplex termékcsaládot fejlesztettünk az elmúlt évek alatt, mely a contrall márkanevet kapta. A contrall hardver és szoftver elemek integrált rendszere, mely a teljes gyártásirányítást (MES) képes kezelni.

A termékcsaládba folyamatosan integrálunk újabb hardver és szoftver elemeket és persze az új technológiák is szerepet kapnak, mint a mesterséges intelligencia, a gépi látás, gépi tanulás vagy a mélytanulás.

A rendszerünk már a 3.0-ás verziónál tart, és az IT Business Innovációs Díját is megkapta.